Μαίρη Κακουλίδου - Ρεφλεξολόγος, Αρωματοθεραπεύτρια, M.L.D Practitioner
HOLISTIC BALANCE_LOGO_teliko 2
Μοιράσου το:

Σύντομο & περιγραφικό βιογραφικό

Είμαι ιδιωτική υπάλληλος σε μεγάλη εταιρία. Αυτό αφορά το ένα κομμάτι της ζωής μου και αντιπροσωπεύει την υλική μου υπόσταση. Όμως, από παιδί, είχα μέσα μου μια βαθειά πεποίθηση: ότι ο εαυτός μου, αλλά και κάθε άλλος άνθρωπος υπάρχουμε πέρα από το υλικό, ορατό και προφανές επίπεδο. Και ότι η ουσία της ύπαρξης βρίσκεται κάπου αλλού.
Κάποια προβλήματα υγείας που προέκυψαν άρχισαν να με οδηγούν σιγά – σιγά στην γνώση την οποία έψαχνα.
Έτσι ξεκίνησα τις σπουδές μου στις εναλλακτικές μεθόδους.
Ήταν και είναι για εμένα ένα ταξίδι θαυμαστό, που δεν τελειώνει ποτέ.
Προχώρησα τις σπουδές μου σε επαγγελματικό επίπεδο στην Ρεφλεξολογία, Rejuvance, Αισθητική προσώπου και Αρωματοθεραπεία.
Έκανα εξειδικευμένα σεμινάρια και είχα την τύχη να συναντήσω σημαντικούς δασκάλους, όπως τον Nico Pauly στην Νευρορεφλεξολογία, την Hagar Basis στην Αυθεντική Ρεφλεξολογία και A.R.T. , την Elena Zemskova στο μασάζ προσώπου.
Τα καλλυντικά μου άρχισα να τα φτιάχνω όταν σκέφτηκα ότι είναι ένας καλός τρόπος για καθημερινή επαφή με τα αιθέρια έλαια. Τα αιθέρια μεταφέρουν ζωτική ενέργεια, την ενέργεια της φύσης και έχουν καταπληκτικές ιδιότητες.
Έτσι, δημιούργησα την σειρά καλλυντικών Reflex.Aroma. τα οποία φτιάχνω μόνη μου, ένα – ένα, με πολύ μεράκι.
Στις συνεδρίες μου της Ρεφλεξολογίας χρησιμοποιώ Αρωματοθεραπευτικά μίγματα ελαίων, τα οποία είναι εξατομικευμένα.
Στις συνεδρίες μου Rejuvance χρησιμοποιώ τα «Αρωματοθεραπευτικά» καλλυντικά μου Reflex.Aroma.

Ρεφλεξολογία

Η Ρεφλεξολογία είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική μορφή μάλαξης των ποδιών.
Σαν μέθοδος είναι πανάρχαια, αλλά συνεχώς εξελίσσεται.
Είναι φυσική και ολιστική.
Αντιμετωπίζει το άτομο ως ολότητα, προκειμένου να επιφέρει μια κατάσταση αρμονίας, ευεξίας και ενεργειακής ισορροπίας.
Βασίζεται στην ύπαρξη ειδικών αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα των ποδιών.
Στα πέλματα μας έχουμε μια μικρογραφία του ανθρώπινου σώματος, αλλά και περίπου 7.200 νευρικές απολήξεις.
Ο ρεφλεξολόγος, με ειδικές τεχνικές, προκαλεί μία φυσική και αφάρμακο επίδραση στο κυκλοφορικό και στο νευρικό σύστημα. Όταν αποβάλλεται το άγχος, αναβαθμίζεται η ποιότητα όλων των λειτουργιών του σώματος και προάγεται η αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού.

Κάθε ρεφλεξολογική συνεδρία διαρκεί 50'- 60'. Ο αριθμός και η συχνότητα των συνεδριών εξαρτώνται από την κάθε περίπτωση. Οι δυνατότητες της Ρεφλεξολογίας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα παθήσεων.
Βοηθά σε μυοσκελετικά προβλήματα, γυναικολογικά, ενδοκρινικά, δυσκοιλιότητα, πονοκεφάλους, εύκολη κόπωση, πεσμένο αμυντικό και νευρικό σύστημα και κάθε πρόβλημα που είναι συνδεμένο με το άγχος και το χρόνιο stress.
Μπορεί να εφαρμοστεί συμπληρωματικά και παράλληλα με άλλες εναλλακτικές μεθόδους, με την συμβατική ιατρική και με οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή. Όμως, είναι δυνατόν η εφαρμογή της να λειτουργήσει και ανεξάρτητα από παθολογικές καταστάσεις.
Για τόνωση και ευεξία. Για εναρμόνιση και εξισορρόπηση του νου, των συναισθημάτων και του σώματος.
Δεν υπάρχουν παρενέργειες.

Η Ρεφλεξολογία εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον κόσμο και η αποτελεσματικότητα της διαπιστώνεται πλέον από επιστημονικές έρευνες.

Αιθέρια Έλαια

Ένα ακόμη δώρο της φύσης για τον άνθρωπο!!!!
Οι σταγόνες τους εμπεριέχουν την ζωτική δύναμη των φυτών.
Είναι φυσικές, σύνθετες, οργανικές ενώσεις. Κάθε αιθέριο έλαιο μπορεί να περιέχει έως και 300 διαφορετικά συστατικά, τα περισσότερα από τα οποία δεν μπορούν να παρασκευαστούν εργαστηριακά.
Αυτό αποδεικνύει το πόσο πολύτιμα είναι, αλλά και τις άπειρες ιδιότητες που έχουν. Γι'αυτό μας είναι τόσο χρήσιμα, όταν είναι αγνά και φυσικά!!!! Χρησιμοποιούνται στην Αρωματοθεραπεία για την ενίσχυση και την εξισορρόπηση του οργανισμού, αλλά και στην κοσμετολογία για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Μπορούν να βοηθήσουν:

• Στην τόνωση του αμυντικού συστήματος (μολύνσεις ιώσεις, κρυολόγημα)

• Μυϊκούς πόνους και πόνους των αρθρώσεων (αρθρίτιδες, ρευματισμοί)

• Δυσμηνόρροια, κλιμακτήριος

• Υπερένταση, stress, αϋπνίες

• Προβλήματα πεπτικού συστήματος (τυμπανισμός, δυσπεψία)

• Δερματικές παθήσεις και αλλεργίες (έκζεμα, ακμή, επιχείλιος έρπης)

και σε πολλά ακόμη προβλήματα του οργανισμού

Χειροποίητα αγνά καλλυντικά

Η φύση πηγή ομορφιάς!!!
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο μας και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού από τις εξωτερικές συνθήκες.
Ειδικά το δέρμα του προσώπου, αντανακλά τα συναισθήματα μας και αντικατοπτρίζει την ηλικία μας.
Είναι εργαλείο επικοινωνίας και γοητείας, αλλά και μέσο έκφρασης ή κοινωνικής παρουσίας.

Γι' αυτό λοιπόν αξίζει και χρειάζεται περιποίηση και φροντίδα, με τα καλύτερα προϊόντα.
Αιθέρια έλαια, ανθόνερα, φυτικά έλαια, βότανα, μελισσοκέρι και άλλες αγνές πρώτες ύλες και ενεργά συστατικά, μπορούν να αναμειχθούν και να μας δώσουν υπέροχα προϊόντα ομορφιάς, υψηλής ποιότητας. Το μεράκι και η γνώση οδηγούν στο καλύτερο αποτέλεσμα.

Όλα τα υλικά και συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι φυσικά. Τα αιθέρια έλαια είναι 100% αγνά και πιστοποιημένα βιολογικά. Τα προϊόντα είναι πάντα φρέσκα και παρασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας, σύμφωνα με αυτό που εσείς χρειάζεστε.

Rejuvance

Είναι μια τεχνική μασάζ για το πρόσωπο που εντάσσεται στην φυσική-εναλλακτική αισθητική, σαν μια ήπια αλλά αποτελεσματική μέθοδος, που εφαρμόζεται κυρίως με τα ακροδάκτυλα.
Επιδρά ολιστικά σε φυσικό, συναισθηματικό και ενεργειακό επίπεδο και έτσι, εκτός του ότι αναζωογονεί και ομορφαίνει το πρόσωπο, χαλαρώνει βαθιά το σώμα, το νου και το πνεύμα. Βασίζεται σε τεχνικές και ειδικές μαλάξεις με τις οποίες δουλεύονται με λεπτομέρεια όλες οι στιβάδες του δέρματος, των μυών και περιτονιών.
Έτσι αποβάλλονται όλες οι συσσωρευμένες εντάσεις που αποτυπώνονται στο πρόσωπο μας. Με το Rejuvance αναδεικνύεται η φυσική ζωτικότητα του προσώπου, ανακτάται το φυσικό του σχήμα, προστίθεται μυϊκός τόνος και λειαίνονται οι ρυτίδες.
Επίσης βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, βοηθώντας έτσι την αιμάτωση, θρέψη και αποτοξίνωση των κυττάρων.

Το αποτέλεσμα είναι: υγιές και λαμπερό δέρμα.

To Rejuvance μας βοηθά να χαλαρώσουμε βαθιά και έτσι κατά την διάρκεια της συνεδρίας αποβάλλονται και τ'αρνητικά μας συναισθήματα. Μέσα από την διαδικασία αποδέσμευσης από τις παλιές εκφράσεις του προσώπου μας, ελευθερώνουμε νέα αποθέματα, φυσικής, συναισθηματικής και νοητικής ενέργειας. Βοηθά στην μείωση του stress, στους πονοκεφάλους, στις ημικρανίες κλπ. Ταυτόχρονα εφαρμόζοντας τεχνικές πίεση ς-μάλαξη ς (acupressure) σε καίρια βελονιστικά σημεία του προσώπου (acu-points), δουλεύουμε και σ ενεργειακό επίπεδο.

Η επιπρόσθετη χρήση ειδικών μαλάξεων με φυτικά αρωματικά έλαια, μας δίνει τέλεια αποτελέσματα, σε θεραπείες ενυδάτωσης και αντιγήρανσης.
Η βασική θεραπεία αποτελείται από έξι εβδομαδιαίες συνεδρίες, η καθεμιά από τις οποίες εστιάζεται σε ορισμένη περιοχή του προσώπου, του λαιμού και του αυχένα. Μπορούν όμως να εφαρμοστούν και μεμονωμένα όπως πχ πριν από μια σημαντική εμφάνιση.
To Rejuvance ταιριάζει σχεδόν σε κάθε τύπο δέρματος. Βοηθά στην αντιγήρανση σαν φυσικό lifting, κρατά πάντα το δέρμα σε καλή κατάσταση και ομορφαίνει το πρόσωπο.

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή λόγω πνευματικών δικαιωμάτων