Μαίρη Κακουλίδου - Ρεφλεξολόγος, Αρωματοθεραπεύτρια, M.L.D Practitioner
HOLISTIC BALANCE_LOGO_teliko 2

meigmata-elaion-orizontia-1Είναι τα κύρια προϊόντα που αφορούν την ουσία και το δημιουργικό κομμάτι της Αρωματοθεραπείας. Είναι μείγματα που έχουν σαν βάση φυτικά έλαια και σε αυτά προστίθενται αιθέρια έλαια.

Τόσο τα έλαια βάσης όσο και τα αιθέρια, σε συνδυασμό, λειτουργούν αρμονικά με το ανθρώπινο σώμα προσφέροντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Χαρίζουν υγεία, ομορφιά και αρμονία στην καθημερινότητά μας. Έχουν επίδραση στην ψυχική μας διάθεση και μας ξαναθυμίζουν τις αληθινές μυρωδιές της φύσης.

Τα έλαια βάσης έχουν και αυτά τις δικές τους ιδιότητες και επιλέγονται ανάλογα με την υφή και με τη δράση, που χρειάζεται να έχει το κάθε αρωματοθεραπευτικό μείγμα. Αλλά οι κύριες ιδιότητες των μειγμάτων, καθώς και η μυρωδιά τους, προσδίδονται από τα αιθέρια έλαια που περιέχουν.

Η μεγάλη γκάμα των ελαίων, οι συνδυασμοί και οι αναλογίες δίνουν άπειρες δυνατότητες για την παρασκευή των μειγμάτων. Έτσι κάθε ένα από αυτά είναι ξεχωριστό και έχει τις δικές του μοναδικές ιδιότητες, φέροντας την αναζωογονητική ενέργεια των αιθέριων ελαίων. Οι συνταγές συνήθως είναι εξατομικευμένες.

Χρησιμοποιούνται  σε ολόκληρο το σώμα  ή τοπικά και στο πρόσωπο, ανάλογα την σύσταση του μείγματος , τον λόγο για τον οποίο έχει παρασκευαστεί  και τις υποδείξεις του Αρωματοθεραπευτή. Εφαρμόζονται με μασάζ ή απλή επάλειψη.

Τα αιθέρια έλαια αντιδρούν μεταξύ τους και όταν συνδυάζονται σωστά σε ένα μείγμα, οι ιδιότητές τους πολλαπλασιάζονται και είναι πιο αποτελεσματικά. Αυτό ονομάζεται «συνέργεια».

Είναι σημαντικό, τα αιθέρια έλαια και τα έλαια βάσης να είναι αγνά και υψηλής ποιότητας.meigmata-elaion-orizontia-2

Μία ενδεικτική λίστα με Αρωματοθεραπευτικά μείγματα ελαίων:

  • Για ανακούφιση του μυϊκού συστήματος
  • Για κιρσούς, φλεβίτη
  • Για δυσμηνόρροια
  • Για ιγμορίτιδα, καταρροή, λοιμώξεις αναπνευστικού
  • Για την φροντίδα και υγεία του δέρματος
  • Για μασάζ (χαλαρωτικά, τονωτικά, αποτοξινωτικά κ.α.)
Μοιράσου το:

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή λόγω πνευματικών δικαιωμάτων